Alkalický životný štýl, život so zásadami v tele Správne životné zásady vedú k zásaditému (alkalickému) životnému prostrediu v tele človeka.Nech je vaša strava liekom a váš liek stravou. Hippokrates Všetky emócie a myšlienky, ktoré vysielame, utvárajú našu realitu. My sme tou hybnou silou, ktorá ovplyvňuje realitu, v ktorej žijeme. Všetko, čo sa okolo nás deje, je o nás, o tom, v akých podmienkach chceme žiť, žijeme. Negatívne myšlienky a pocity sú vyjadrením nesúhlasu životu, blokujú energiu a telo chradne. Prirodzene alkalické prostredie sa potom stáva zakysleným. Kyslé prostredie je živnou pôdou pre mikróby, vírusy a baktérie, ktorých úlohou je rozložiť to, čo zomiera. Kyslosť alebo zásaditosť nášho fyzického tela ovplyvňujeme z 20% potravou, ktorú jeme, z 80% ho ovlyvňujeme myšlienkami, pocitmi a postojmy. Ak udržiavame alkalické životné prostredie v našom tele, potom je vylúčené, aby sa v ňom množili vírusy a baktérie. Alkalické životné prostredie je pre ne nevhodné a nezlučiteľné s ich životom. Ak žijeme dlhodobo v strachu, pocite viny, krivdy, hnevu, zlosti, smútku zakyslujeme si telo a to potom obsadia vírusy a baktérie. Morálne, etické správanie je také, voči ktorému nikto a nič nenamieta v nás (svedomie) ani mimo nás. K takémuto správaniu človeka môže priviesť zmena zlozvykov na nové morálne návyky. Vyžaduje to porozumenie, prijatie a pevný zámer, rozhodnutie. Uzdraviť sa fyzickej, psychickej, mentálnej a duševnej úrovni znamená prijať život s láskou taký, aký je a ľudí takých, akí sú. Vyliečiť sa znamená predovšetkým vyliečiť svoje vzťahy. Vzťah k sebe, iným ľudom a Zemi a životu na nej. Najstaršia dietológia je postavená na zásade, dodávať telu čo najviac zásaditých potravín. Na tomto princípe je postavený systém Makrobiotickej stravy. Vrelo vám ju odporúčam. Alkalický doplnok výživy Potrebné minerálne látky a vitamíny pre správne fungovanie tela si môžete doplniť aj výživovým doplnkom. Odporúčame napríklad ALKALIO, ktoré má až 19 zložiek. Doplnok je vyrobený na Slovensku, a má potrebné certifikáty. Vedeli ste, že aj minerálka je kyslá? Prehlad zásaditých potravín nájdete v tabuľke nižšie, podrobné údaje o alkalickom životnom štýle nájdete v tomto článku: http://www.mediumway.sk/ Technika Prijatia a vďačnosti vám pomôže prijať život a vysloviť mu Áno. Technika Hoo ponopono (správne, správne) vás naučí účinne odpustiť iným i sebe. Plodom spojenia je Radosť, plodom oddelenia je pýcha, bolesť, strach. Zásaditý kúpeľ Ak máte zakyslený organizmus, overiť si to môžete testerom, ktorý si môžete kúpiť v lekárni, rýchlou intervenciou je kúpeľ v teplej vode 30 min, v ktorej rozpustite 700 g sóda bicarbony. Jedno balenie 100 g (dostať kúpiť napr. v Lidli), pridajte 1/2 kg morskej soli. Pri ochoreniach opakujte po dobu 3 týždne každý deň alebo každý druhý deň 6 týždňov. Po takomto kúpeli sa organizmu značne uľaví. Naše telo ukladá prebytočné zakyslenie do tuku. Udržiava si tak stálu hodnotu pH v krvi. Ak máte organizmus zakyslený, patogény ako vírusy a baktérie majú vhodné podmienky na množenie. Preto, keď nám v dôsledku strachu, hnevu, nespokojnosti, stresu stúpa zakyslenie organizmu, prejavuje sa to zápalom alebo infektami. Zásadité prostredie je potrebné udržiavať čistou mysľou, ale aj vhodnou stravou. V tabuľke nižšie nájdete prehľad potravín, ktoré zakyslujú a aj tie, ktoré vytvárajú zásadité prostredie v našom tele. Výbornou podporou nášho tela v udržaní zásaditého prostredia je táto kúra. Sóda bicarbóna Po dobu troch mesiacov pijeme ráno na lačno roztok vody a sóda bicarbóny, nejedzte min 30-45 min. po vypití roztoku: 1. týždeň: 1 ČL sóda bicarbóny rozpustená v 3 dcl vody, 2. týždeň: 2 ČL, 3. týždeň: 3 ČL, 4. týždeň pauza. Pokračujeme rovnako ešte ďalšie 2 mesiace. Makové mlieko Makové mlieko je výborným zdrojom vápnika a vhodným prostriedkom na zvýšenie PH nášho organizmu. Pripravíme si ho takto: Večer dáme do cca 800 ml teplej vody 100 g nezomletého maku. necháme cez noc vo vode. Ráno mak s vodou rozmixujeme v mixéri na max. otáčky a precedíme. Pijeme na lačno 2 -3 x za týždeň. Doslova elixírom života je tento nápoj: Zázračný cviklovo-mrkvovo jablkový nápoj Je to výživa dostupná pre každého a s minimálnymi výdavkami, preto chce pán Seto upútať pozornosť tých, čo trpia nejakým druhom rakoviny, alebo hocakou inou chorobou, upozorniť ich na tento zázračný nápoj (ktorý chráni organizmus pred rakovinou a inými chorobami), aby sa uzdravili. Podľa neho tento zázračný nápoj "brzdí rozvoj rakovinových buniek tým, že posilňuje obranyschopnosť organizmu (imunitu)". Z čoho sa nápoj vyrába? Recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len: 1 cviklu, 2 mrkvy, 1 jablko. Postup: Všetko treba poriadne umyť, očistiť, nakrájať na malé kúsky a zmixovať s trochou minerálky. Môžete použiť mixér, prípadne "Frud Juicer". Komu sa žiada, môže pridať aj trochu citrónu, aby mal nápoj občerstvujúcejšiu chuť. Nápoj treba vypiť hneď po príprave, neskladovať! Kedy piť tento nápoj? Hneď ráno a na prázdny žalúdok! O hodinu by ste sa mali naraňajkovať. Ak chcete, aby sa výsledky dostavili rýchlo, pite nápoj dvakrát denne: jeden pohár ráno a druhý pred 17. h. Je dôležité, aby ste nápoj vypili hneď po jeho príprave, nikdy to nebudete ľutovať! Tento zázračný nápoj pomáha pri nasledujúcich ochoreniach: 1. zabraňuje vzniku rakovinových buniek/už vzniknutým zabraňuje sa ďalej rozvíjať, 2. chráni pred chorobami: a) pečene, b)obličiek c) pankreasu, d) tiež pred vredmi 3. a)Posilňuje pľúca, b) chráni pred infarktom srdca a vysokým krvným tlakom. 4.Posilňuje imunitný systém. 5. Je dobrý na: a) oči (zrak), b) odstránenie červených alebo unavených očí, alebo pocit sucha v očiach. 6. a)Zlepšuje fyzickú kondíciu, b) odstraňuje bolesti svalov. 7. Odstráni z tela škodlivé látky: a) pomáha sa vyprázdniť, (zabraňuje zápche), b) pokožka bude zdravá a žiarivá, pomáha aj pri akné. 8. Pomôže pri infekcii v hrdle. 9. Tlmí menštruačné bolesti. 10.Odstráni sennú nádchu. Tento nápoj nemá žiadne vedľajšie účinky a má vysokú výživnú hodnotu. Je tiež veľmi účinný, ak potrebujete schudnúť. Ak dodržíte správny postup, už asi po dvoch týždňoch si uvedomíte, že váš imunitný systém sa (vďaka jablkám) zlepšil. Čierny kmín (Černucha siata, Nigella sativa) Obsahuje celý rad biologicky účinných látok so zaujímavými účinkami. Na liečenie ho používali už v starom Egypte za čias Achnatona. Poznali ho aj Avicenna, Hippokrates, Paracelsus, Dioskorides... Priaznivo pôsobí na srdce, pečeň, krvný tlak cholesterol, imunitný systém, pri liečbe rakoviny, cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení, vírusových ochoreniach, klimaktériu, ťažkostiach s trávením atď. Obsahuje thymochinon. Táto látka má veľmi silné prootinádorové účinky. pomáha pacientom s nádorom hrubého čreva a pankreasu. Inhibičný účinok účinok sa preukázal na metastázy melanómu. Výskum preukazuje možný preventívny účinok pri Alzheimerovej chorobe tým, že potláča tvorbu amyloidných plakov v mozgu. Užíva sa vo forme za studena lisovaného oleja 2x denne 1 ČL Akú vodu pijeme, takí sme Poznáte rozprávku o živej a mŕtvej vode? Prečítajte si ju, je poučná. Tú rozprávku môžete premeniť na skutočnosť veľmi jednoducho. Treba piť zásaditú vodu. K aĺaklickému životnému štýlu patrí konzumácia zásaditej vody. Jedinou minerálnou zásaditou vodou u nás je Fatra. Zásaditú vodu je už dnes možné si vyrobiť aj doma pomocou ionizátora vody. Na našom trhu dostať ionizátor alkalickej, zásaditej (živej) vody pH 9,2 a acidickej, kyslej (mŕtvej ) vody pH 2,6. Podrobné informácie nájdete tu: http://www.altermedterapia.sk/ Čo spôsobuje neuro-degeneratívne choroby (skleróza mutiplex). Skleróza mutiplex, Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, ALS sú všetko zápalové ochorenia spôsobené kyselinou. Zápal je len iné slovo pre aciditu, ktorá má vplyv na centrálny nervový systém a spôsobuje rôzne symptómy zahŕňajúce zmeny vnímania, problémy s videním, svalovú slabosť, depresiu, stratu rečovej a fyzickej koordinácie, extrémnu únavu, stratu krátkodobej pamäte, stratu rovnováhy a bolesti. Obraz z fázového kontrastného mikroskopu, ktorý zobrazuje dezorganizované červené krvinky so štruktúrou poškodenou vďaka kyseline, ktorá ich obklopuje. Každá bunka v tele sa vie zregenerovať po určitom čase, zvlášť ak telo dostane správnu výživu pre budovanie buniek - cholorofyl, olej, vodu a soľ. V praxi to znamená, že telo musí mať masívnu hydratáciu alkalickou vodou, jedlo bohaté na chlorofyl, ako je zelenina a zdravé Omega 3 oleje. Tieto komponenty nielen neutralizujú kyselinu (acid), ale tiež poskytujú suroviny pre budovanie nových červených krviniek a ostatných buniek vrátane reparácie nervových buniek a myelínového obalu. Diétu zloženú z prírodnej živej (čerstvej a surovej) bio-zeleniny, za studena lisovaných nenasýtených olejov, alkalickej vody so sódou bikarbónou a morskej soli, organizmus použije na budovanie nových buniek a neutralizovanie kyselín a toxínov. Štyri najdôležitejšie veci, ktoré môžete urobiť pre svoje zdravie: 1 - Hydratácia. Začnite s dvoma litrami filtrovanej vody s jednou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny na liter vody. Prepracujte sa postupne k 4 až 7 litrom vody denne s dvoma lyžičkami sódy bikarbóny na liter. Telo stratí 2.5 litra vody denne, takže keď pijete 3 litre vody, len nahrádzate straty. Sódy bikarbóny sa nebojte. Slinné žľazy, pankreas a žalúdok produkujú sódu bikarbónu (bikarbonát sodný), aby neutralizovali kyselinu v jedle. Nestačí to však na neutralizáciu starých depozitov kyselín, ktoré máme nahromadené v tele. 2 - Surová zelenina. Začnite s miskou zeleninového šalátu s olivovým olejom a citrónom ku každému jedlu. Postupne sa prepracujte k tomu, aby každý tanier, na ktorom máte jedlo, mal 3/4 povrchu pokrytého surovou zeleninou. Ak ste chorí, potrebujete akútne zregenerovať organizmus. Na regeneráciu sú surové zeleninové polievky (vymixovaná zelenina) a zeleninové šťavy ideálne. 3 - Vylúčenie acidických a toxických jedál a nápojov. Najhoršie sú: fast food, procesované mäso, červené mäso, hydina, mliečne výrobky, alkohol, cukor, umelé sladidlá, pšenica (čokoľvek, čo obsahuje glutén/lepok), škroby (zemiaky, ryža, kukurica), čokoľvek čo obsahuje kvasinky (chlieb, pivo), čokoľvek, čo obsahuje plesne (kvasené produkty, sójová omáčka, hríby, arašidy, pivo). 4. Myslite pozitívne. Dôverujete a majte v úcte seba a život. Pestujte s láskou vaše vzťahy. Nehovorte iným, akí sú a čo majú robiť. Podporujte a obohacujte seba aj iných. Prehľadná tabuľka alkalických a acidických jedál a nápojov. Podrobné informácii nájdete na stránke: Alkalické a kyslé jedlá a nápoje NAJVIAC ALKALICKE Stredne alkalicke Malo alkalicke KATE- GORIA JEDLA Malo kysle Stredne kysle NAJVIAC KYSLE Zerucha vyhonky trava Soja vyhonky Uhorka Akekolvek vyhonky, klicky Akakolvek trava Kel Petzlen Morske rastliny Spenat Cvikla cerstva Cervena redkovka Kapusta Brokolica Zazvor Zelena fazulka Hlavkovy salat Zeler Paprika Mrkva Karfiol Kalerab Ruzickovy kel Cukina Chren Cibula Por Hrach cerstvy Paprika Tekvica Baklazan Biela redkovka Asparagus Articoky Zele- nina Kore- nova zele- nina Varena zelenina Mrazena zelenina Sladke zemiaky Nakladana zelenina Hriby Kysla kapusta Konzer- vovana zelenina Sojovy lecitin - cisty Lima fazula Biela fazula Sosovica Tofu Sojova muka Struko- viny Cicer Cervena fazula Cierna fazula Tekvicove semena Zerucha semeno Pohanka Quinoa Sezamove semena Kmin Rasca Fenikel Obilniny Semena Basmati ryza Lanove semena Slnec-nicove semena Proso Hneda ryza Psenica Divoka ryza Biela ryza Ovsene vlocky Ovos Jacmen Kukurica Raz Mandle (namo- cene) Orechy Brazilske orechy Lieskovce Vlasske orechy Kesu orechy Arasidy Arasidove maslo Placky z pohanky, alebo z quinoa Chleby zemle, pity, tortily Chlieb z naklicenej psenice spaldovej psenice bez kvasnic a cukru Celozrnny chlieb Razny chlieb Biely chlieb Piskotove cesto Olivovy olej Kokosovy olej Lanovy olej Sezamovy olej Rybi olej (vsetky za studena lisovane) Tuky a oleje Slnec- nicovy olej Canola olej Olej z hroznovych semien Margarin Maslo Kukuricny olej Avokado Paradajka Citron Limetka Grapefruit Kokos - cerstvy Ovocie Marhula Cucoriedka Ceresna Slivka Nektarinka Zlty melon Hrozno Jablko Hruska Banan Pomaranc Mandarinka Ananas Jahoda Papaja Mango Cerveny melon Malina Broskyna Ribezle Malina Sipka Susene ovocie Zavarane ovocie Materske mlieko mandlove mlieko Mliecne produkty Sojove mlieko Ryzove mlieko Mlieko Smotana Syr, Tvaroh Zmrzlina Jogurt Sojovy syr Maso Hydina Ryby Sladko- vodna ryba (volne chytena, nie z farmy) Morska ryba (volne chytena, nie z farmy) Bravcove Hovadzie Hydina Slanina Vajcia Organy Sardinky (konzerva) Tuniak (konzerva) Krevety Ryba z farmy Morska sol Cesnak Cibula Zazvor Oregano Paprika Cayenne paprika Bylinky Vacsina korenin Prisady Bylinky Kore- niny Kari korenie Vanilka Stolova sol Kecup Majoneza Ocot Jablcny ocot Horcica Ryzovy sirup Sojova omacka Vegeta Dzem, lekvar Kvasnice Kakao Stevia Cukro- vinky Sla- didla Umele sladidla (Sacharin, Aspartam, Xylitol ) Biely cukor Repny cukor Cokolada Med Sirup Fruktoza Alkalicka voda Caj (bylinkovy, zeleny) Prirodna voda (Fiji, Hawaiian, Evian) Desti-lovana voda Napoje Ryzove mlieko Perliva voda Soda Ovocny dzus cerstvy Tvrdy alkohol Pivo Vino Kava Sladene napoje Caj (cierny) Ovocny dzus Soda bikarbona Rozne Ionizátor vody na výrobu živej (alkalickej) vody pH 9,2 a mŕtvej (kyslej) vody pH 2,6 Plodom spojenia je Radosť, plodom oddelenia je pýcha, bolesť, strach. Cvičenie na vytvorenie návyku spájať sa so životom a byť jeho plnohodnou súčasťou: Spojenie s bytosťami Zeme Spojiť sa s bytosťami na Zemi a vytvoriť svojím činom mier, pokoj, lásku a úctu jedného k druhému. Všetci sme slobodné bytosti a záleží na každom z nás, ako sa rozhodujeme. Túto meditáciu môžete robiť každý deň. Robia tak už milióny ľudí, spojme sa v nej. 1. Každé ráno hneď po prebudení sa rozpamätajte na svoju planétu, našu matku a na svojich blízkych. Usmejte sa cez vaše srdce a poďakujte za nový deň vášho života. Poďakujte za všetky tie drobnosti, ktoré sú každodennou súčasťou vášho života a uvedomte si ich. 2. Keď vstanete a prvýkrát sa pozriete do zrkadla, usmejte sa na seba úprimným úsmevom a poďakujte a prijmite sa ako bytosť taká, aká ste. Vyslovte slovo Milujem ťa. Roztiahnite ruky do široka a predstavte si, že ste objali seba a cez seba celú planétu. Vnímajte spojenie celou svojou bytosťou. 3. Keď vyjdete von, pohľaďte list stromu alebo kvet kvetiny, alebo trávu, alebo sa dotknite kmeňa stromu. Vo chvíli dotyku pošlite múdrosť tým, ktorí ovplyvňujú dianie na našej planéte a vo svojej nevedomosti jej ubližujú. Pošlite lásku človeka rastline, ktorej sa práve dotýkate. Táto energia potečie ríšou rastlín až do samého srdca tvojej planéty. 4. Keď stretnete prvého človeka, poprajte mu vo svojom vnútri zdravie, úspech a lásku. Skrz tohto človeka sa vaše prianie dostane o niekoľko hodín do duchovných tiel všetkých ľudí vašej civilizácie a skrz nich do srdce vašej planéty. 5. Keď budete jesť v práve prežívanom dni prvé jedlo, poďakujte úprimne za tento dar svojej planéte. Poďakujte čisto vnútorným prežitkom a uvedomením. Možno budete prekvapený, ale tento váš čin pomôže nasýtiť veľké množstvo práve hladujúcích a vaše poďakovanie poteší vašu planétu. To isté urobte pri prvom dúšku akéhokoľvek nápoja. 6. Oboznámte, prosím, s týmito siedmimi bodmi inšpirácie, ako duchovný aktivista, každý deň jednu novú ľudsú bytosť vo sfére vášho vplyvu. 7. Keď v práve prežívanom dni prvýkrát pocítite smútok, žiaľ či akúkoľvek bolesť alebo tieň na Svojej duši, spomeňte si na svoju planétu. Uvidíte, čo úžasné sa stane.
Teória správneho stravovania. Základom zdravej stravy pre človeka je rastlinná potrava a v značnej miere potrava surová. Takáto prechádza procesom samotrávenia v symbióze s trávením človeka. Spolupracuje na trávení a to potom prebieha energeticky optimálne. V tomto krátkom filme s titulkami je to zrozumiteľne a kvallifikovane vysvetlené. 1. časť 2. časť
Prekyslenie organizmu - príčina chôrob na fyzickej úrovni Až prekvapivo šokujúce je zaujímavé zistenie Prečo sme vlastne chorí a prečo umierame na choroby? Zaujímavá otázka, ktorú si určite položil takmer každý z vás. Odpoveď na ňu sa snažil získať aj americký biochemik Dr. Robert Young, ktorý na základe výskumu prišiel k zaujímavému záveru. Svojím opodstatneným tvrdením však šokoval verejnosť. Po 25 rokoch výskumu ľudského tela v rovine ľudských buniek prišiel Dr. Robert Young na prekvapujúce zistenie. Tvrdí, že v skutočnosti neexistuje viacero chorôb, ale len jedna choroba - prekyslenosť organizmu. Ako ďalej vysvetlil, život človeka je závislý na rovnováhe medzi kyselinami a zásadami v organizme, pričom na meranie kyslosti tekutín sa používa stupnica pH v intervaloch 0-14. Ak má človek viac ako 7.00, má zásadité hodnoty, ak menej, tak kyslé. Môže za to jedlo? Čítať ďalej...
Henri Monfort: Pránická výživa - Jiná cesta ke spiritualitě Henri Monfort, Dana Hájková, Pránická výživa - jiná cesta ke spiritualitě from Cesty k sobě on Vimeo.