Sidebar

Správne životné zásady  vedú k zásaditému  (alkalickému) životnému prostrediu v tele človeka.Nech je vaša strava liekom a váš liek stravou.

Hippokrates

Všetky emócie a myšlienky, ktoré vysielame, utvárajú našu realitu. My sme tou hybnou silou, ktorá ovplyvňuje realitu, v ktorej žijeme. Všetko, čo sa okolo nás deje, je o nás, o tom, v akých podmienkach chceme žiť, žijeme.

Negatívne myšlienky a pocity sú vyjadrením nesúhlasu životu, blokujú energiu a telo chradne. Prirodzene alkalické prostredie sa potom stáva zakysleným. Kyslé prostredie je živnou pôdou pre mikróby, vírusy a baktérie, ktorých úlohou je rozložiť to, čo zomiera.

Kyslosť alebo zásaditosť nášho fyzického tela ovplyvňujeme  z 20% potravou, ktorú jeme, z 80%  ho ovlyvňujeme myšlienkami, pocitmi a postojmy.

Ak udržiavame alkalické  životné prostredie  v našom tele, potom je vylúčené, aby sa v ňom množili vírusy a baktérie. Alkalické životné prostredie je  pre  ne nevhodné a nezlučiteľné s ich životom.

Ak žijeme dlhodobo v strachu,  pocite viny, krivdy, hnevu, zlosti, smútku zakyslujeme si telo a to potom obsadia vírusy a baktérie.

Morálne, etické správanie je také, voči ktorému nikto a nič nenamieta  v nás (svedomie) ani mimo nás.

K takémuto správaniu človeka môže priviesť zmena zlozvykov na nové morálne návyky.

Vyžaduje to porozumenie, prijatie a pevný zámer, rozhodnutie.

Uzdraviť  sa fyzickej, psychickej, mentálnej a  duševnej úrovni znamená prijať život s láskou  taký, aký je a ľudí takých,  akí sú.

Vyliečiť sa znamená predovšetkým vyliečiť svoje vzťahy. Vzťah k sebe,  iným ľudom a  Zemi a životu na nej.

Najstaršia dietológia je postavená na zásade, dodávať telu čo najviac zásaditých potravín. Na tomto princípe je postavený systém Makrobiotickej stravy. Vrelo vám ju odporúčam.

Alkalický doplnok výživy

Potrebné minerálne látky a vitamíny pre správne fungovanie tela si môžete doplniť aj výživovým doplnkom. Odporúčame napríklad ALKALIO, ktoré má až 19 zložiek. Doplnok je vyrobený na Slovensku,  a má potrebné certifikáty.

Vedeli ste, že aj minerálka je kyslá?  

Prehlad zásaditých potravín nájdete v  tabuľke nižšie, podrobné údaje o alkalickom životnom štýle nájdete v tomto článku:

http://www.mediumway.sk/

 

Technika Prijatia a vďačnosti vám pomôže prijať život a vysloviť mu Áno.

Technika Hoo ponopono (správne, správne) vás naučí účinne odpustiť iným i sebe.

Plodom spojenia je Radosť, plodom oddelenia je pýcha, bolesť, strach.

Zásaditý kúpeľ

Ak máte zakyslený organizmus, overiť si to môžete testerom, ktorý  si môžete kúpiť v lekárni, rýchlou intervenciou je kúpeľ v teplej vode 30 min, v ktorej rozpustite 700 g sóda bicarbony. Jedno balenie 100 g (dostať kúpiť napr. v Lidli), pridajte 1/2 kg morskej soli.

Pri ochoreniach  opakujte po dobu 3 týždne každý deň alebo každý druhý deň 6 týždňov.

Po takomto kúpeli sa organizmu značne uľaví.

Naše telo ukladá prebytočné zakyslenie do tuku. Udržiava si tak stálu hodnotu pH v krvi.

Ak máte organizmus zakyslený, patogény ako vírusy a baktérie majú vhodné podmienky na množenie. Preto, keď nám v dôsledku strachu, hnevu, nespokojnosti, stresu stúpa zakyslenie organizmu, prejavuje sa to  zápalom alebo infektami.

Zásadité prostredie je potrebné udržiavať  čistou mysľou, ale aj vhodnou stravou. V tabuľke nižšie nájdete prehľad potravín, ktoré zakyslujú  a aj tie, ktoré vytvárajú zásadité prostredie v našom tele.

 

Výbornou podporou nášho tela v udržaní zásaditého prostredia je táto kúra.

Sóda bicarbóna

Po dobu troch mesiacov pijeme ráno na lačno roztok vody a sóda bicarbóny, nejedzte min 30-45 min. po vypití roztoku:

1. týždeň: 1  ČL sóda bicarbóny rozpustená v 3 dcl vody,

2. týždeň: 2 ČL,

3. týždeň: 3 ČL,

4. týždeň pauza.

Pokračujeme rovnako ešte ďalšie 2 mesiace.

Makové mlieko

Makové mlieko je výborným zdrojom vápnika a vhodným prostriedkom na zvýšenie PH nášho organizmu.

Pripravíme si ho takto:

Večer  dáme do cca 800 ml teplej vody 100 g nezomletého maku. necháme cez noc  vo vode.

Ráno mak s vodou rozmixujeme v mixéri na max. otáčky a precedíme.

Pijeme  na lačno  2 -3 x za týždeň.

 

Doslova elixírom života je tento nápoj:

Zázračný cviklovo-mrkvovo jablkový nápoj

Je to výživa dostupná pre každého a s minimálnymi výdavkami, preto
chce pán Seto upútať pozornosť tých, čo trpia nejakým druhom rakoviny,
alebo hocakou inou chorobou, upozorniť ich na tento zázračný nápoj
(ktorý chráni organizmus pred rakovinou a inými chorobami), aby sa
uzdravili. Podľa neho tento zázračný nápoj "brzdí rozvoj rakovinových
buniek tým, že posilňuje obranyschopnosť organizmu (imunitu)".
Z čoho sa nápoj vyrába? Recept je veľmi jednoduchý, potrebujete len:

1 cviklu,
2 mrkvy,
1 jablko.

Postup: Všetko treba poriadne umyť, očistiť, nakrájať na malé kúsky a
zmixovať s trochou minerálky. Môžete použiť mixér, prípadne "Frud
Juicer". Komu sa žiada, môže pridať aj trochu citrónu, aby mal nápoj
občerstvujúcejšiu chuť. 

Nápoj treba vypiť hneď po príprave, neskladovať!

 

Kedy piť tento nápoj? Hneď ráno a na prázdny žalúdok! O hodinu by ste sa
mali naraňajkovať. Ak chcete, aby sa výsledky dostavili rýchlo, pite
nápoj dvakrát denne: jeden pohár ráno a druhý pred 17. h. Je dôležité,
aby ste nápoj vypili hneď po jeho príprave, nikdy to nebudete ľutovať!

 

 

Tento zázračný nápoj pomáha pri nasledujúcich ochoreniach:

1. zabraňuje vzniku rakovinových buniek/už vzniknutým zabraňuje sa ďalej
rozvíjať,
2. chráni pred chorobami:
a) pečene,
b)obličiek
c) pankreasu,
d) tiež pred vredmi
3. a)Posilňuje pľúca,
b) chráni pred infarktom srdca a vysokým krvným tlakom.
4.Posilňuje imunitný systém.
5. Je dobrý na: a) oči (zrak), b) odstránenie červených alebo unavených
očí, alebo pocit sucha v očiach.
6. a)Zlepšuje fyzickú kondíciu,
b) odstraňuje bolesti svalov.
7. Odstráni z tela škodlivé látky:
a) pomáha sa vyprázdniť, (zabraňuje zápche),
b) pokožka bude zdravá a žiarivá, pomáha aj pri akné.
8. Pomôže pri infekcii v hrdle.
9. Tlmí menštruačné bolesti.
10.Odstráni sennú nádchu.
Tento nápoj nemá žiadne vedľajšie účinky a má vysokú výživnú hodnotu. Je
tiež veľmi účinný, ak potrebujete schudnúť. Ak dodržíte správny postup,
už asi po dvoch týždňoch si uvedomíte, že váš imunitný systém sa (vďaka
jablkám) zlepšil.

 

Čierny kmín

(Černucha siata, Nigella sativa)

Obsahuje  celý rad biologicky účinných látok so zaujímavými účinkami. Na liečenie ho používali už v starom Egypte za čias Achnatona.

Poznali ho aj Avicenna, Hippokrates, Paracelsus, Dioskorides...

Priaznivo pôsobí na srdce, pečeň, krvný tlak cholesterol, imunitný systém, pri liečbe rakoviny, cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení, vírusových ochoreniach, klimaktériu, ťažkostiach s trávením atď.

Obsahuje thymochinon. Táto látka  má veľmi silné prootinádorové účinky. pomáha pacientom s nádorom hrubého čreva a pankreasu. Inhibičný účinok účinok sa preukázal na metastázy melanómu.  Výskum preukazuje možný preventívny účinok pri Alzheimerovej chorobe tým, že potláča tvorbu amyloidných plakov v mozgu.

Užíva sa vo forme  za studena lisovaného oleja 2x denne   1 ČL

 

Akú vodu pijeme, takí sme

Poznáte rozprávku o živej a mŕtvej vode?

Prečítajte si ju, je poučná.

Tú rozprávku môžete premeniť na skutočnosť veľmi jednoducho. Treba piť  zásaditú vodu.

K aĺaklickému životnému štýlu patrí konzumácia zásaditej vody. Jedinou minerálnou zásaditou vodou u nás je Fatra.

Zásaditú vodu je  už dnes možné si vyrobiť aj doma pomocou ionizátora vody.

Na našom trhu dostať  ionizátor  alkalickej, zásaditej  (živej) vody pH 9,2 a acidickej, kyslej (mŕtvej ) vody pH 2,6.

Podrobné informácie nájdete tu:

http://www.altermedterapia.sk/

 

 

Čo spôsobuje neuro-degeneratívne choroby (skleróza mutiplex).

Skleróza mutiplex, Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, ALS sú všetko zápalové ochorenia spôsobené kyselinou. Zápal je len iné slovo pre aciditu, ktorá má vplyv na centrálny nervový systém a spôsobuje rôzne symptómy zahŕňajúce zmeny vnímania, problémy s videním, svalovú slabosť, depresiu, stratu rečovej a fyzickej koordinácie, extrémnu únavu, stratu krátkodobej pamäte, stratu rovnováhy a bolesti.

Obraz z fázového kontrastného mikroskopu, ktorý zobrazuje dezorganizované červené krvinky so štruktúrou poškodenou vďaka kyseline, ktorá ich obklopuje.

Každá bunka v tele sa vie zregenerovať po určitom čase, zvlášť ak telo dostane správnu výživu pre budovanie buniek - cholorofyl, olej, vodu a soľ.

V praxi to znamená, že telo musí mať masívnu hydratáciu alkalickou vodou, jedlo bohaté na chlorofyl, ako je zelenina a zdravé Omega 3 oleje. Tieto komponenty nielen neutralizujú kyselinu (acid), ale tiež poskytujú suroviny pre budovanie nových červených krviniek a ostatných buniek vrátane reparácie nervových buniek a myelínového obalu.

Diétu zloženú z prírodnej živej (čerstvej a surovej) bio-zeleniny, za studena lisovaných nenasýtených olejov, alkalickej vody so sódou bikarbónou a morskej soli, organizmus použije na budovanie nových buniek a neutralizovanie kyselín a toxínov.

Štyri najdôležitejšie veci, ktoré môžete urobiť pre svoje zdravie:

1 - Hydratácia. Začnite s dvoma litrami filtrovanej vody s jednou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny na liter vody. Prepracujte sa postupne k 4 až 7 litrom vody denne s dvoma lyžičkami sódy bikarbóny na liter. Telo stratí 2.5 litra vody denne, takže keď pijete 3 litre vody, len nahrádzate straty. Sódy bikarbóny sa nebojte. Slinné žľazy, pankreas a žalúdok produkujú sódu bikarbónu (bikarbonát sodný), aby neutralizovali kyselinu v jedle. Nestačí to však na neutralizáciu starých depozitov kyselín, ktoré máme nahromadené v tele.

2 - Surová zelenina. Začnite s miskou zeleninového šalátu s olivovým olejom a citrónom ku každému jedlu. Postupne sa prepracujte k tomu, aby každý tanier, na ktorom máte jedlo, mal 3/4 povrchu pokrytého surovou zeleninou. Ak ste chorí, potrebujete akútne zregenerovať organizmus. Na regeneráciu sú surové zeleninové polievky (vymixovaná zelenina) a zeleninové šťavy ideálne.

3 - Vylúčenie acidických a toxických jedál a nápojov. Najhoršie sú: fast food, procesované mäso, červené mäso, hydina, mliečne výrobky, alkohol, cukor, umelé sladidlá, pšenica (čokoľvek, čo obsahuje glutén/lepok), škroby (zemiaky, ryža, kukurica), čokoľvek čo obsahuje kvasinky (chlieb, pivo), čokoľvek, čo obsahuje plesne (kvasené produkty, sójová omáčka, hríby, arašidy, pivo).
 

4. Myslite pozitívne. Dôverujete a majte v úcte seba a život. Pestujte s láskou vaše vzťahy. Nehovorte iným, akí sú a čo majú robiť. Podporujte a obohacujte seba aj iných.

 

 



 

Prehľadná tabuľka alkalických a acidických jedál a nápojov.

Podrobné informácii nájdete na  stránke:

Alkalické a kyslé jedlá a nápoje

 

NAJVIAC

ALKALICKE

Stredne

alkalicke

Malo

 alkalicke

KATE-

GORIA

JEDLA

Malo

kysle

Stredne

 kysle

NAJVIAC 

KYSLE

Zerucha

vyhonky 

trava

Soja

vyhonky

Uhorka

Akekolvek

vyhonky,

klicky

Akakolvek

trava

Kel

Petzlen

Morske

rastliny

 

 

Spenat

Cvikla

cerstva

Cervena

redkovka

Kapusta

Brokolica

Zazvor

Zelena fazulka

Hlavkovy salat

Zeler

Paprika

Mrkva

Karfiol

Kalerab

Ruzickovy 

kel

Cukina

Chren

Cibula

Por

Hrach    cerstvy

Paprika

Tekvica

Baklazan

Biela  redkovka

Asparagus

Articoky

Zele-

nina

 

Kore-

nova

zele-

nina

 

 

 

Varena

zelenina

 

Mrazena

zelenina

 

Sladke

zemiaky

Nakladana

zelenina

Hriby

Kysla

kapusta

Konzer-

vovana

zelenina

 

Sojovy

lecitin - cisty

 

Lima fazula

Biela fazula

Sosovica

Tofu

Sojova    muka

 

Struko-

viny

 

 

 

 

Cicer

Cervena

fazula

Cierna

fazula

 

 

Tekvicove

semena

Zerucha

semeno

Pohanka

Quinoa

Sezamove

semena

 

 

 

 

Kmin

Rasca

Fenikel

 

Obilniny

Semena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Basmati

ryza

 

 

 

 

Lanove

semena

 

 

 

 

Slnec-nicove

semena

 

 

 

 

Proso

Hneda     ryza

Psenica

Divoka     ryza

Biela       ryza

Ovsene vlocky

Ovos

 

Jacmen

Kukurica

Raz

 

 

 

 

 

Mandle

(namo- cene)

 

Orechy

 

 

Brazilske

orechy

 

 

Lieskovce

 

 

Vlasske

orechy

Kesu        

orechy

Arasidy

 

Arasidove

maslo

 

 

 

 

Placky z pohanky,

alebo z quinoa

 

Chleby

zemle,

pity,

tortily

 

Chlieb

z naklicenej

psenice

 

spaldovej

psenice 

bez kvasnic

a cukru

Celozrnny chlieb      

Razny    chlieb

Biely

chlieb

Piskotove

cesto

 

 

 

Olivovy olej         

Kokosovy olej

Lanovy

olej         

Sezamovy olej

Rybi olej

(vsetky

za studena

lisovane)  

      

Tuky

a oleje

 

 

 

Slnec-

nicovy

olej

 

Canola

olej

Olej z hroznovych semien  

Margarin      

Maslo

Kukuricny

olej      

 

 

 

Avokado

Paradajka

Citron

Limetka

Grapefruit

Kokos - cerstvy

 

 

 

Ovocie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marhula

Cucoriedka

Ceresna

Slivka

Nektarinka

Zlty melon

Hrozno

Jablko

Hruska

Banan

Pomaranc

Mandarinka

Ananas

Jahoda

Papaja

Mango       

Cerveny melon

Malina

Broskyna

Ribezle

Malina

Sipka

 

 

 

Susene

ovocie

 

 

 

 

Zavarane

ovocie

Materske

mlieko

 

mandlove

mlieko

Mliecne produkty

 

 

 

 

Sojove

mlieko

Ryzove

mlieko

 

 

   

Mlieko

Smotana

Syr, Tvaroh

Zmrzlina

Jogurt

Sojovy syr

 

 

 

Maso

Hydina

Ryby

 

 

 

 

 

 

Sladko- vodna

ryba

(volne

chytena,

nie

z farmy)

 

 

Morska

ryba

(volne

chytena,

nie

z farmy)

 

Bravcove

Hovadzie

Hydina

Slanina

Vajcia

Organy

Sardinky

(konzerva)

Tuniak

(konzerva)

Krevety

Ryba z farmy

Morska

sol

Cesnak

Cibula

Zazvor

Oregano

Paprika

Cayenne paprika

Bylinky

Vacsina korenin

 

 

Prisady

Bylinky

Kore-

niny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kari

korenie

Vanilka

Stolova

sol

Kecup

Majoneza

 

Ocot

Jablcny ocot

Horcica

Ryzovy sirup

 

 

 

 

Sojova

omacka

 

 

 

 

Vegeta

Dzem,       lekvar

Kvasnice

Kakao

 

 

Stevia

Cukro- vinky

Sla-

didla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umele    sladidla

(Sacharin,

Aspartam,

Xylitol )

Biely cukor

Repny cukor

Cokolada

Med

Sirup

Fruktoza

Alkalicka

voda

 

Caj

(bylinkovy,

zeleny)

Prirodna voda

(Fiji, Hawaiian,

Evian)

Desti-lovana

voda

Napoje

 

 

 

 

 

Ryzove mlieko

Perliva voda

Soda

Ovocny dzus cerstvy

 

 

Tvrdy       alkohol

Pivo

Vino

Kava

Sladene

napoje

Caj (cierny)

Ovocny

dzus

Soda

bikarbona

 

 

 

Rozne

 

 

 

 

 

 

 

 

Ionizátor vody na výrobu živej (alkalickej) vody pH 9,2 a mŕtvej (kyslej) vody pH 2,6

 

 

Plodom spojenia je Radosť, plodom oddelenia je pýcha, bolesť, strach.

 

Cvičenie na vytvorenie návyku spájať sa so životom a byť jeho plnohodnou súčasťou:

Spojenie s bytosťami Zeme

Spojiť sa s bytosťami na Zemi a vytvoriť svojím činom mier, pokoj, lásku a úctu jedného k druhému.

Všetci sme slobodné bytosti a záleží na každom z nás, ako sa rozhodujeme.

Túto meditáciu môžete robiť každý deň. Robia tak už milióny ľudí, spojme sa v nej.

1.

Každé ráno hneď po prebudení sa rozpamätajte na svoju planétu, našu matku a na svojich blízkych. Usmejte sa cez vaše srdce a poďakujte za nový deň vášho života. Poďakujte za všetky tie drobnosti, ktoré sú každodennou súčasťou vášho života a uvedomte si ich.

2.

Keď vstanete a prvýkrát sa pozriete do zrkadla, usmejte sa na seba úprimným úsmevom a poďakujte a prijmite sa ako bytosť taká, aká ste. Vyslovte slovo Milujem ťa. Roztiahnite ruky do široka a predstavte si, že ste objali seba a cez  seba celú planétu. Vnímajte spojenie celou svojou bytosťou.

3.

Keď vyjdete von, pohľaďte list stromu alebo kvet kvetiny, alebo trávu, alebo sa dotknite kmeňa stromu. Vo chvíli dotyku pošlite múdrosť tým, ktorí ovplyvňujú dianie na našej planéte a vo svojej nevedomosti jej ubližujú. Pošlite lásku človeka rastline, ktorej sa práve dotýkate. Táto energia potečie ríšou rastlín až do samého srdca tvojej planéty.

4.

Keď stretnete prvého človeka, poprajte mu vo svojom vnútri zdravie, úspech a lásku. Skrz tohto človeka sa vaše prianie dostane o niekoľko hodín do duchovných tiel všetkých ľudí  vašej civilizácie a skrz nich do srdce vašej planéty.

5.

Keď budete jesť v práve prežívanom dni prvé jedlo, poďakujte úprimne za tento dar svojej planéte. Poďakujte čisto vnútorným prežitkom a uvedomením. Možno budete prekvapený, ale tento váš čin pomôže nasýtiť veľké množstvo práve hladujúcích a vaše poďakovanie poteší vašu planétu. To isté urobte pri prvom dúšku akéhokoľvek nápoja.

6.

Oboznámte, prosím, s týmito siedmimi bodmi inšpirácie, ako duchovný aktivista, každý deň jednu novú ľudsú bytosť vo sfére vášho vplyvu.

7.

Keď v práve prežívanom dni prvýkrát pocítite smútok, žiaľ či akúkoľvek bolesť alebo tieň na Svojej duši, spomeňte si na svoju planétu. Uvidíte, čo úžasné sa stane.

 

 

Základom zdravej stravy pre človeka je rastlinná potrava a v značnej miere potrava surová. Takáto prechádza procesom samotrávenia v symbióze s trávením človeka. Spolupracuje na trávení a to  potom prebieha energeticky optimálne. V tomto krátkom filme s titulkami je to zrozumiteľne a kvallifikovane vysvetlené.

1. časť

2. časť

Až prekvapivo šokujúce je zaujímavé zistenie

Prečo sme vlastne chorí a prečo umierame na choroby? Zaujímavá otázka, ktorú si určite položil takmer každý z vás. Odpoveď na ňu sa snažil získať aj americký biochemik Dr. Robert Young, ktorý na základe výskumu prišiel k zaujímavému záveru. Svojím opodstatneným tvrdením však šokoval verejnosť.

Po 25 rokoch výskumu ľudského tela v rovine ľudských buniek prišiel Dr. Robert Young na prekvapujúce zistenie. Tvrdí, že v skutočnosti neexistuje viacero chorôb, ale len jedna choroba - prekyslenosť organizmu. Ako ďalej vysvetlil, život človeka je závislý na rovnováhe medzi kyselinami a zásadami v organizme, pričom na meranie kyslosti tekutín sa používa stupnica pH v intervaloch 0-14. Ak má človek viac ako 7.00, má zásadité hodnoty, ak menej, tak kyslé.

Môže za to jedlo?

Čítať ďalej...

Vaša podpora stránok bez reklamy

Ďakujeme, 

pomáhate nám tvoriť lepší obsah.

Audio nahrávky